Quantcast
Channel: Loodgieter Lelystad

Loodgieter vertelt hoe u vocht kunt bestrijden in huis 

0
0

Vocht bestrijden in huis is zeer belangrijk als u hier problemen mee ondervindt. Indien u het probleem niet tijdig aanpakt, dan zal er al snel sprake zijn van schimmelvorming en de groei van zwammen. Deze verschijnselen zijn dan weer schadelijk voor uw gezondheid en bouwmaterialen. Vanwege deze gevolgen is problemen met vocht bestrijden essentieel. De loodgieter heeft hier ervaring mee en vertelt u hoe vocht in huis bestreden kan worden.  

Belang van ventilatie 

Het eerste dat de loodgieter u moet vertellen over vocht bestrijden is het beland van ventilatie. Wanneer vocht niet de woning kan verlaten, zal de luchtvochtigheid stijgen en vormen natte plekken op muren en plafonds. Goed ventileren kan deze problemen voorkomen. Na het nemen van een douche moet u bijvoorbeeld de ramen een tijdje open laten staan. Indien dit nog niet voldoende is, kunt u ook extra ventilatieroosters laten plaatsen. 

Dubbel glas laten plaatsen 

Door een slechte isolatie zal warmte uit de woning ontsnappen en kan vocht de woning binnenkomen. Een manier om vocht te bestrijden is dan ook het verbeteren van de isolatie. U kunt onder andere overwegen om dubbel glas te laten plaatsen als u de ramen van uw woning dit nog niet hebben. Dubbel glas zal veel minder vocht doorlaten en dit kan genoeg zijn om de problemen op te lossen. 

Muren hydrofoberen 

Wanneer het probleem met vocht in huis wordt veroorzaakt doordat water door de muren heen komt, dan moeten deze weer waterdicht worden gemaakt. Na verloop van tijd kan de waterdichtheid van stenen muren afnemen en wanneer hier dan regen tegenaan komt, dan zullen aan de binnenkant natte plekken vormen. Dit kunt u tegengaan door de muren te hydrofoberen. Het is een speciale behandeling waarbij weer een nieuwe waterdichte laag op de muren van de woning wordt aangebracht. 

Het bericht Loodgieter vertelt hoe u vocht kunt bestrijden in huis  verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.


Let op deze mogelijke fouten bij radiatoren aansluiten

0
0

Bij het aansluiten van radiatoren kunnen talloze fouten gemaakt worden die negatieve gevolgen hebben voor de efficiëntie waarmee uw woning wordt opgewarmd. Een kleine lekkage door een verkeerd aangesloten koppeling zorgt ervoor dat er geen sprake is van aan gesloten systeem waarin het hete water vanaf de cv-ketel aan- en afgevoerd wordt. Het dan ook van het allergrootste belang dat fouten bij radiatoren aansluiten voorkomen worden. De loodgieter deelt in dit bericht enkele mogelijke fouten waar u op moet letten bij de aansluiting.

Verkeerde positionering van radiatoren

Een fout die veel gemaakt wordt bij radiatoren aansluiten is een verkeerde positionering aan de wand. Om een optimale verspreiding van de warmte te verwezenlijken is een goede luchtcirculatie nodig. De positionering van de radiator is daarom heel belangrijk. Warme lucht moet ook onder en achter langs de radiatoren kunnen bewegen. Houd daarom minimaal 10 cm tussen de grond en 5 cm tussen de wand en de radiator.

Gebruik van oude en vieze knelfittingen

Indien u na een verbouwing de radiatoren op een andere plek in uw woning wilt aansluiten, dan is het beste dat u nieuwe knelfittingen koopt voor de aansluiting van de leidingen. Als u de oude knelfittingen wilt gebruiken, maak deze dan eerst goed schoon. Viezigheid in de fitting kan er namelijk voor zorgen dat er geen waterdichte afsluiting is en hierdoor een lekkage ontstaat.

Niet ontluchten en bijvullen na aansluiten

Na radiatoren aansluiten moet u nog twee werkzaamheden verrichten om een optimale efficiëntie van het verwarmingssysteem te verwezenlijken. Een grote fout die sommige mensen maken is dat zij de radiatoren na het aansluiten niet ontluchten. Ook wordt vaak vergeten om het verwarmingssysteem bij te vullen als de waterdruk te laag is. Is het bijvullen noodzakelijk, dan is het ontluchten van de radiatoren ook opnieuw noodzakelijk.

Het bericht Let op deze mogelijke fouten bij radiatoren aansluiten verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Het ontluchten van de riolering gaat zo

0
0

Iedere keer als u de wc doorspoelt of als er water in het afvoerputje van de douche stroomt, dan is het ontluchten van de riolering noodzakelijk. Een lege afvoerbuis is namelijk gevuld met lucht. Als hier afvalwater doorheen wil stromen dan moet de lucht plaatsmaken voor het water. De riolering ontluchten is noodzakelijk. Het is ook de reden dat in de bouwverordening van iedere woning in Nederland staat dat de riolering ontlucht moet kunnen worden. Uw woning heeft hier dus ook een systeem dat hier zorg voor draagt. In de praktijk gaat het ontluchten van de riolering zo.

Lucht uit rioleringsbuizen afvoeren

Zoals gezegd is iedere keer dat u afvalwater in uw woning door een afvoer wegspoelt, lucht uit rioleringsbuizen afvoeren noodzakelijk. Voor de riolering ontluchten is daarom een systeem bedacht waarmee dit gecontroleerd gebeurt. De lucht zal namelijk altijd wel uit de buizen ontsnappen, maar u wilt niet dat deze vieze lucht uit een andere afvoer in uw woning weer naar boven komt. Hiervan zal de kamer namelijk niet lekker gaan ruiken. In plaats daarvan wordt de lucht naar een speciale pijp afgevoerd.

Ontluchtingspijp op het dak van woning

Het uiteinde van de pijp, die is aangesloten op de riolering, komt uit op het dak van uw woning. Dit is de plek waar de lucht uit de riolering dus uiteindelijk vrijgelaten wordt. Het is niet voor niks dat men voor een positionering op het dak heeft gekozen. Door de rioleringsbuizen loopt namelijk niet het meest schone water. U kunt zich dan ook voorstellen dat tijdens het ontluchten van de riolering een vieze geur vrijkomt. Wanneer deze uit de ontluchtingspijp op het dak van de woning vrijkomt, dan heeft u hier het minste last van. Mochten er problemen ontstaan die te maken hebben met de riolering ontluchten, dan valt dit onder de werkzaamheden van de loodgieter.

Loodgieter zorgt voor riolering ontluchten

Problemen oplossen met de riolering ontluchten valt onder het vakgebied van de loodgieter. Een veel voorkomend probleem is dat wanneer het hevig regent, er lucht uit de afvoeren in de woning omhoog komt borrelen. Dit heeft te maken met het feit dat door de hevige regenval in korte tijd een grote hoeveelheid water door het riool verwerkt moet worden. Hierbij moet dus ook een grote hoeveelheid lucht uit de riolering ontsnappen. De ontluchtingspijp heeft moeite dit allemaal te verwerken, waardoor lucht toch uit de afvoeren komt. De loodgieter kan dit oplossen door een ontlastput te maken.

Het bericht Het ontluchten van de riolering gaat zo verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Rol van het expansievat bij het verlagen van de druk op leidingen

0
0

Veel mensen weten dat de druk op leidingen toe kan nemen, op het moment dat water bevroren raakt. Dit is immers de voornaamste oorzaak van geknapte leidingen! Iets wat regelmatig voorkomt in de wintermaanden. Wist u echter ook, dat water uit kan zetten als gevolg van het opwarmen hiervan? Het uitzetten van het water zorgt vaak voor een toename van de druk op leidingen met 3%. In veel gevallen wordt de maximale druk, die doorgaans op drie bar ligt, hiermee niet bereikt. Het kan echter wel verstandig zijn om de druk te verlagen, om onnodig gevaarlijke situaties tegen te gaan. Het verlagen van de druk is een taak voor het expansievat. In dit artikel vertellen onze loodgieters u meer over de werking van dit apparaat.

Samenstelling van het expansievat in huis

Het expansievat is een onderdeel van het circuit rond de cv-installatie binnen uw woning. Naast het expansievat zijn ook de cv-ketel, leidingen en bijvoorbeeld radiatoren een onderdeel van dit circuit. In het expansievat bevinden zich twee kamers, die van elkaar gescheiden worden middels een membraan. Het ene deel van het expansievat is gevuld met heet water, het andere deel met een gas. In veel gevallen wordt stikstof gebruikt voor het vullen van dit deel. Het fijne aan stikstof, is het feit dat dit type gas zich heel makkelijk laat samendrukken. Een vereiste om het expansievat goed te laten werken!

Werking van het expansievat

Op het moment dat de druk op het reeds beschreven circuit toeneemt, wordt het expansievat automatisch geactiveerd. De verhoging van de druk zorgt dat het membraan zich richting de ruimte met stikstof zal bewegen. Op deze manier komt er ruimte vrij in de kamer met heet water, waarmee de druk op het circuit afneemt. Op het moment dat de druk op het juiste niveau zit, zal het membraan weer langzaamaan naar de andere ruimte schuiven.

Overstortventiel als aanvullende oplossing

Vaak heeft u aan het expansievat voldoende om de druk te verlagen. Het kan echter voorkomen, dat de druk de maximale druk ver overschrijdt. In een dergelijke situatie biedt het overstortventiel de uitkomst. Dit overstortventiel maakt het mogelijk om automatisch warm water af te laten voeren. Ook het afvoeren van warm water zal voor een verlaging van de druk op het circuit rond de cv-ketel zorgen.

Zorg dat de onderdelen van dit circuit regelmatig en op professionele wijze worden onderhouden door onze loodgieters.

Het bericht Rol van het expansievat bij het verlagen van de druk op leidingen verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Vloerverwarming of radiatoren?

0
0

Start jij binnenkort met de bouw van een nieuwe woning? Of ga jij jouw huidige woning grondig verbouwen? Dan moet je onder meer denken aan de verwarming in de verschillende ruimtes. Vroeger werd vrijwel uitsluitend gebruikgemaakt van radiatoren. Hiermee kun jij een ruimte prima verwarmen. We zien echter steeds vaker dat mensen kiezen voor vloerverwarming. Twijfel jij ook nog tussen vloerverwarming en radiatoren? Wij vertellen je hieronder wat de beste keuze is!

Voor- en nadelen vloerverwarming

Het voornaamste voordeel van vloerverwarming is dat een ruimte egaal verwarmd wordt. Hierdoor hoeft de thermostaat niet op een hoge temperatuur gezet te worden. De warmte komt immers uit de vloer en stijgt geleidelijk op. Doordat de warmte gelijkmatig opstijgt, is er ook geen sprake van luchtcirculatie. Hierdoor zit er minder stof in de lucht. Een nadeel van vloerverwarming is dat het niet goedkoop is. Het moet namelijk geplaatst worden door een specialist. Daarbij komt dat niet iedere vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Voor- en nadelen radiatoren

In vergelijking met vloerverwarming is het aanleggen van radiatoren een stuk makkelijker. Ook zijn ze relatief goedkoop in de aanschaf. Dit betekent echter niet dat jij jouw woning ook goedkoop kunt verwarmen. Radiatoren moeten namelijk langer werken om een ruimte te verwarmen. Tevens is het alleen in de buurt van een radiator vaak warm. Hoe verder jij van een radiator af zit, des te kouder het is. Tot slot vinden veel mensen radiatoren vaak lelijk in vergelijking met vloerverwarming. De radiatoren zijn namelijk altijd zichtbaar en dat is bij vloerverwarming niet het geval.

Combineer radiatoren met vloerverwarming

Kun je niet kiezen tussen vloerverwarming of radiatoren? Geen probleem, want dat hoeft ook niet. Jij kunt beide manieren van verwarming namelijk ook combineren. Kies in dat geval voor vloerverwarming in ruimtes waar jij veel tijd doorbrengt, zoals de woonkamer en keuken. Voor de slaapkamers kun je beter radiatoren gebruiken. Hier breng je namelijk niet heel veel tijd door. En het is natuurlijk zonde wanneer de vloerverwarming in een ruimte aan staat wanneer hier niemand is. Je verbruikt in dat geval onnodig energie. Radiatoren kun je handmatig afsluiten. Sluit radiatoren in ruimtes waar jij niet of nauwelijks bent dan ook af. Deze ruimtes worden zodoende niet onnodig verwarmd.

Het bericht Vloerverwarming of radiatoren? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Zijn nieuwe, duurzame energiebronnen de toekomst?

0
0

Een groot deel van de woningen in ons land neemt energie af bij een energiemaatschappij. Op deze manier kunnen we gebruikmaken van elektrische apparaten. Toch zien we steeds vaker dat mensen zelf energie opwekken met behulp van duurzame energiebronnen. Hierdoor hoeven zij minder af te nemen van de energiemaatschappij. Het zelf opwekken van energie is dus goed voor jouw portemonnee, maar ook zeker voor het milieu. Maar zijn nieuwe, duurzame energiebronnen eigenlijk de toekomst?

Welke energiebronnen worden voornamelijk gebruikt?

Wanneer we kijken naar de huizen in Nederland zien we steeds vaker daken met daarop zonnepanelen. Sommige mensen hebben een paar panelen, terwijl er ook huizen zijn waarvan het dak geheel vol ligt met panelen. Hoe meer zonnepanelen je hebt, des te meer energie je opwerkt. Met behulp van omvormers wordt de opgevangen zonne-energie omgezet in stroom, waardoor je het kunt gebruiken in jouw huis.

Naast zonnepanelen zien we ook steeds meer warmtepompen. Ook dit is een duurzame energiebron die waarschijnlijk alleen maar meer gebruikt gaat worden in de toekomst. Waarom zo’n pomp duurzaam is? Omdat een woning verwarmd wordt met behulp van lucht of aardwarmte. Kies je voor een luchtwarmtepomp? Dan wordt jouw woning verwarmd met behulp van de buitenlucht. Overweeg je een aardwarmtepomp aan te schaffen? Dan wordt de warmte uit de aardbodem gehaald. In beide gevallen is het verwarmen van jouw woning een stuk duurzamer dan wanneer je een cv-ketel gebruikt.

Wat is er mogelijk in jouw woning?

Wil je jouw woning verduurzamen? Dan kun je je hierbij richten tot duurzame energiebronnen. Dit is een goede zet, want duurzame energiebronnen blijven immers altijd bestaan. Althans, laten we daar voor het gemak maar wel even van uitgaan. De zon komt namelijk iedere dag weer op en gaat weer onder. Hierdoor vangen zonnepanelen altijd zonnestralen op. Ook verwarmt de zon de grond, waardoor je hier weer warmte uit kunt winnen. Duurzame energiebronnen aanschaffen lijkt dus zeker een interessante investering gezien de toekomst.

Het bericht Zijn nieuwe, duurzame energiebronnen de toekomst? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Lekkages op het dak, wat nu?

0
0

Dakbedekking heeft tegenwoordig een levensduur van tientallen jaren. Hierdoor denk je mogelijk dat je de komende jaren wel droog zit. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer je niet zuinig omgaat met jouw dak, kan er namelijk een lekkage ontstaan. In dat geval komt er water via het dak naar binnen, waardoor schade aan vloeren, muren en meubels kan ontstaan. Indien je niet tijdig ingrijpt, kan een lekkage dus flinke financiële gevolgen hebben. Maar wat moet je eigenlijk doen wanneer je te maken hebt met lekkages op het dak in Lelystad? Wij vertellen het je in onderstaande tekst.

Beperk de schade


Stroomt er reeds water naar binnen via het dak? Dan ontstaat er hoe dan ook schade. Je kunt deze schade echter betrekkelijk eenvoudig beperkten. Hoe? Door het water zoveel mogelijk op te vangen. Plaats bijvoorbeeld een bak, emmer of pan onder de plek waar het water door het plafond komt.  Vergeet niet om deze geregeld te legen, zodat er weer nieuw water opgevangen kan worden. Je kunt het water eventueel ook opvangen met handdoeken. Door het water op te vangen, blijft de schade vaak beperkt.

Ga op zoek naar het lek


Heb je een bak geplaatst onder het lek om het water op te vangen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de bron van de daklekkage. Zit het lek in een plat dak? Ga dan zelf het dak op om te kijken waar de schade zich bevindt. Betreft het een lekkage in een hellend dak? Dan wordt het een stuk lastiger om de lekkage op te sporen. Schakel dan direct een professional in.

Verhelp een lekkage zo snel mogelijk


Wanneer het lek boven is, moet deze zo snel mogelijk gedicht worden. Veel inwoners van Lelystad wagen zelf een poging. Verstandig? Nee, zeker niet. Het lek wordt meestal niet op de juiste manier verholpen. Hierdoor heb je binnen de kortste keren wederom te maken met een daklekkage. Schakel daarom altijd direct een loodgieter in wanneer je het lek ontdekt. Een loodgieter komt bij een lekkage op het dak vaak direct naar jou toe. Hierdoor blijft de schade beperkt.

Het bericht Lekkages op het dak, wat nu? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Wanneer moet een oude cv-ketel vervangen worden

0
0

Werkt uw ketel in Lelystad niet meer? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Logisch, want het water warmt niet meer op. Een warme douche zit er dan niet meer in en ook kun je jouw woning niet meer verwarmen. Een niet-werkende cv-ketel is vaak het gevolg van een storing. Een loodgieter kan zo’n storing doorgaans verhelpen. Helaas is dit niet altijd het geval. Indien het een oude ketel betreft, is het soms beter om deze te vervangen. Maar wanneer moet je eigenlijk een oude cv-ketel vervangen?

Het verbruik neemt toe


Hangt er een oude cv-ketel in jouw woning in Lelystad? Dan betekent dit niet direct dat het apparaat zijn werk niet meer doet. Nee, want ook oude ketels functioneren vaak prima. Indien dit bij jou ook het geval is, overweeg je ongetwijfeld niet om het apparaat te vervangen. Toch kan dit wel verstandig zijn. Zo ligt het verbruik van een oude cv-ketel vaak onnodig hoog. Het apparaat gebruikt bijvoorbeeld meer water, maar ook meer gas. Gevolg hiervan is dat jouw energierekening alleen maar verder stijgt.

De ketel heeft zijn gemiddelde levensduur bereikt


Een cv-ketel gaat tegenwoordig gemiddeld vijftien jaar mee. Onderhoud je de ketel regelmatig? Dan is het aannemelijk dat jouw ketel deze gemiddelde levensduur bereikt. Het kan zelfs zo zijn dat jouw ketel langer meegaat dan vijftien jaar. Toch kan het financieel gezien voordeliger zijn een ketel te vervangen bij het bereiken van zijn levensduur. Zoals we hierboven al aangaven ligt het verbruik van oude ketels namelijk hoger.

Er ontstaan steeds vaker storingen

Hoe ouder een cv-ketel is, des te groter de kans op een storing. De onderdelen in het apparaat slijten na verloop van tijd namelijk. Dit zorgt steeds vaker voor problemen. Stroomt er geregeld geen warm water uit jouw kraan? Overweeg dan om het apparaat te vervangen. Het is namelijk geen pretje wanneer een cv-ketel steeds vaker te maken krijgt met een storing. Beslis echter nooit op eigen houtje om het apparaat te vervangen. Nee, laat een loodgieter er altijd eerst naar kijken. Vervang een cv-ketel pas wanneer hij dit adviseert.

Het bericht Wanneer moet een oude cv-ketel vervangen worden verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.


Advies bij een buitenkraan plaatsen

0
0

Wilt u in de zomermaanden uw tuin sproeien? Dan is een buitenkraan ideaal. Dankzij deze kraan hoeft u niet langer met de tuinslang door uw woning. Als er nog geen buitenkraan aanwezig is, kunt u deze zelf plaatsen. Helaas horen en lezen we regelmatig verhalen van mensen waarbij dit niet goed is gegaan. Uiteraard zit u hier niet op te wachten. Wij helpen u graag om problemen te voorkomen. Daarom geven wij u hier advies bij het plaatsen van een buitenkraan.

Denk goed na over waar u uw buitenkraan plaatst

Voordat u begint met het plaatsen van een buitenkraan, denkt u eerst goed na over de plek. U kunt het beste een plek kiezen in de buurt van een bestaande waterleiding. In dat geval hoeft er namelijk alleen maar en aftakking gemaakt te worden en dat scheelt flink wat tijd en moeite. Plaats de buitenkraan altijd op een minimale hoogte van 50 centimeter. Sluit u hem op een bestaande leiding aan? Plaats de buitenkraan dan altijd hoger dan de bestaande leiding.buitenkraan plaatsen

Vergeet de hoofdkraan niet af te sluiten

De meeste mensen sluiten een buitenkraan aan op een bestaande waterleiding. Hiervoor moet u allereerst een stukje uit de bestaande waterleiding halen. Op deze plek plaatst u vervolgens een T-stuk, waardoor een aftakking mogelijk is. Voordat u het stukje uit de bestaande waterleiding haalt, moet u niet vergeten om de hoofdkraan af te sluiten. Als u deze niet afsluit, stroomt het water namelijk uit het leidingstelsel en kan er flink wat schade ontstaan. Draai na het afsluiten altijd even een kraan open, zodat alle water ook daadwerkelijk uit het leidingstelsel verdwenen is.

Zorg ervoor dat u de buitenkraan apart af kunt tappen

Omdat de waterleiding van een buitenkraan door de buitenmuur loopt, is de kans op bevriezing een stuk groter. Als het water in de leiding op een koude winterdag bevriest, kan dit ervoor zorgen dat de leiding knapt. Een lekkage is dan het gevolg. Plaats daarom een kraantje net na de aftakking, zodat u de buitenkraan apart af kunt tappen. Vergeet niet om deze ’s winters dicht te draaien. Draai de buitenkraan na het afsluiten van het kraantje altijd even open, zodat het resterende water uit de leiding kan lopen.

Het bericht Advies bij een buitenkraan plaatsen verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.

Wanneer kies ik voor een elektrische vloerverwarming?

0
0

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische vloerverwarming. Dit omdat het aangenaam wonen is met een elektrische vloerverwarming. Echter, wat zijn de voordelen van vloerverwarming op elektriciteit en is uw ruimte geschikt voor dit soort vloerverwarming?

Besparen op stookkosten

Het gebruik van elektriciteit kan u flink schelen in stookkosten. Zo kunt u tot wel 15% besparen. Elektrische vloerverwarming is voornamelijk handig in kleinere ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Dit is duurzamer in kosten, aangezien het een kleiner oppervlak is, en makkelijk onderhoud. Voor grotere ruimtes is het ook mogelijk, maar heeft u eventueel hogere kosten door energieverbruik.

Verschillende soorten elektrische vloerverwarming

Er zijn wederom ook verschillende opties voor elektrische vloerverwarming. Ten eerste is er vloerverwarming met matten. Dit is de meest populaire optie en is makkelijk te installeren. Dit is geschikt als hoofdverwarming of bijverwarming. Ook zijn matten ideaal voor kleinere ruimtes.

Ten tweede kunt u gebruik maken van elektrische kabels. Dit is de meest voordelige optie, en zorgt ook voor lager energieverbruik, wat u op de lange termijn veel geld kan schelen. De warmte is met kabels ook makkelijk te reguleren. Het duurt echter wel langer tot de vloer verwarmd is.

De derde optie is het gebruik van elektrische foliesystemen. Deze zijn geschikt voor houten vloeren, parket of laminaat. Dit wordt daarom ook wel laminaatverwarming genoemd. Het zorgt voor een eenvoudige plaatsing en is geschikt voor grotere ruimtes.

Schakel een ervaren loodgieter in voor aanleg vloerverwarming

De aanleg van elektrische vloerverwarming is geen simpele klus. Daarom is het een verstandig idee om een professional in te huren voor deze taak. Daarom staat onze loodgieter in Lelystad voor u klaar voor al uw loodgieterstaken en meer! Neem zo snel mogelijk contact met ons op voor advies over uw verwarming thuis.

Het bericht Wanneer kies ik voor een elektrische vloerverwarming? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.