Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

En nog een WordPress site

(Page 1) | 2 | newer

  0 0

  Een nieuwe CV ketel kan voor een aantal problemen zorgen. Misschien weet u niet welke draden u moet gebruiken om uw ketel aan te sluiten. Het kan ook zijn dat uw ketel niet aan of uit slaat. Voor deze problemen zijn er oplossingen. Wij helpen u graag op weg zodat u een warme woning mag hebben tijdens de koude winterdagen. Gebruik de juiste draden Als u niet zeker weet welke draden u moet gebruiken, probeer de draden dan niet één voor één uit. Dit kan gevaarlijk zijn en voor blijvende schade zorgen. Controleer of u de juiste draden heeft. Als u hier niet zeker van bent, zoek dan naar de ketellijst op internet. Er zijn namelijk bepaalde draden die bij een bepaald type CV ketel en thermostaat horen. Als u er nog steeds niet uitkomt, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u verder helpen met het zoeken naar de juiste draden. De oplossing van het niet aanslaan van uw thermostaat Het kan zijn dat uw thermostaat niet aan of uit slaat terwijl u deze netjes heeft aangesloten en de stekker in het stopcontact heeft gedaan. Dit kan verschillende redenen hebben. Het schakelcontact van de thermostaat bevindt zich op de bodemplaat van de CV ketel. De bodemplaat van de ketel staat in contact met de voorkant en deze twee moeten op elkaar afgestemd zijn. Als dit niet zo is, denkt de voorkant van de thermostaat dat hij uitstaat. Het is dus belangrijk dat u deze twee delen van de ketel op elkaar afstemt. Voorkom een koude winter. Als u nog onbeantwoorde vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij willen u graag helpen.

  The post Oplossingen voor problemen met uw CV ketel appeared first on .


  0 0

  Uw CV-ketel is ongetwijfeld één van de meest onmisbare installaties in huis. Elk jaar helpt hij u opnieuw de winter door. Vaak staan we er niet zo bij stil, totdat zich mankementen voordoen. Want wat dan? Een monteur bellen ligt voor de hand, maar soms is het vervangen van uw ketel een beter idee. Drie redenen om uw ketel te vervangen Er zijn drie belangrijke aanwijzingen dat uw ketel aan vervanging toe is. Allereerst de levensduur van uw CV-ketel. Is deze tegen de 15-18 jaar oud, dan zit hij aan het einde van zijn levensduur. Een tweede reden is dat een verouderde ketel een aanslag kan zijn op uw energierekening. Hij verbruikt soms wel 15-20% meer energie, en kost u al gauw 300 euro per jaar meer. Tot slot wilt u natuurlijk van uw ketel op aan kunnen. Als u regelmatig een monteur moet laten komen, is dat niet goed voor uw portemonnee en ook niet voor uw wooncomfort. Meer informatie? Herkent u uw ketel in het bovenstaande profiel? Overweeg dan eens een nieuwe hoogrendementsketel. Dan bent u zeker van uw warmte, comfort én van een lage energierekening. Een nieuwe ketel betaalt zichzelf terug! Wilt u meer weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend informatie aan!

  The post Wordt het geen tijd om uw CV-ketel te vervangen? appeared first on .


  0 0

  U heeft een loodgieter nodig, maar op internet stuit u op vele adressen. U ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe kunt u zeker weten dat u met een betrouwbare loodgieter van doen hebt? Doe uw voordeel met het volgende advies. Een betrouwbare loodgieter: Waar moet u op letten? Vraag uzelf allereerst eens af wat voor loodgieter u zoekt. Is dit een all round loodgieter, of liever één die zich vooral op service en onderhoud richt? Controleer vervolgens of het het bedrijf lid is van een branchevereniging, zoals de VLOK of UNETO-VNI. Vergewis uzelf er ook van dat er een website is, een telefoonnummer en KvK-nummer. Beunhazen zijn namelijk liever niet te traceren. Een tweede vuistregel is duidelijkheid. Omschrijf nauwkeurig wat er moet gebeuren, en laat bij minstens vier bedrijven een offerte maken. Besluit u met een bedrijf in zee te gaan, zet dan alles op papier. Niet alleen de offerte, maar ook het contract, de mondelinge afspraken en de begin- en einddatum. Dit verkleint de kans op misverstanden. Vraagt het bedrijf om een aanbetaling? Haak dan af, want bonafide bedrijven laten zich niet vóór de klus betalen. Een offerte? Bent u op zoek naar een betrouwbare loodgieter? Neem dan contact met ons op!

  The post Hoe kiest u een betrouwbare loodgieter? appeared first on .


  0 0
 • 05/11/15--08:00: Wat te doen bij lekkage?
 • Allereerst: bepaal om wat voor lekkage het gaat. Een lekkage is vervelend, maar in sommige gevallen niet acuut. Heb je te maken met een niet-acute lekkage, dan is het zaak om zo snel mogelijk de oorzaak van het lek te achterhalen. Maar het kan zonder stress: de lekkage is al geschied, je weet al dat je aan de buurt bent, het is nu alleen nog maar zaak om het zo veel als mogelijk op te lossen. Bij een acute lekkage is dat anders. Van een acute lekkage is sprake als jij bij een fikse regenbui het water langs de muren ziet lopen of als je de leiding in de woonkamer bij wijze van spreken hoort scheuren. Dan moet je direct in actie komen, want dat water stopt niet uit zichzelf met stromen. Draai die hoofdkraan direct dicht! Waarschijnlijk was je dat toch wel van plan en is dit een wat overbodig advies, maar we willen je hem toch graag meegeven. Bij een acute lekkage is het verder zaak om zo snel als mogelijk een expert in te schakelen om de fout te herstellen. Zeker in de winter of als het de centrale verwarming betreft. In ieder geval is het altijd raadzaam om zo snel als mogelijk de loodgieter te bellen. Bij acute lekkages en in sommige gevallen ook bij niet acute lekkages, kan hij je verder op weg helpen en zorgen voor het broodnodige beperken van verdere schade en het herstellen van de fout of het probleem.

  The post Wat te doen bij lekkage? appeared first on .


  0 0

  Veel oudere woningen maken momenteel gebruik van de conventionele combinatie van een losse boiler en losse CV ketel. Tegenwoordig zijn er door de technologische ontwikkelingen in de afgelopen jaren echter betere oplossingen om uw woning te verwarmen en te voorzien van warm water. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een combiketel? Zoals de naam van dit apparaat al doet vermoeden, combineert een combiketel een losse CV ketel met een losse boiler of geiser tot een geheel. Dit kan u enerzijds een flink financieel voordeel opleveren en anderzijds draagt u bij aan een beter milieu, door de zuinigere werking van een combiketel! Voordelen van combiketel Een combiketel heeft verschillende voordelen, ten opzichte van een combinatie van twee losse apparaten. Allereerst hoeft u met een combiketel maar een aansluiting in uw woning te laten maken en ook slechts een apparaat te laten onderhouden. Dit is enerzijds goedkoper en scheelt u anderzijds ook tijd! Daarbij is een combiketel veel energiezuinige dan de combinatie van twee apparaten, wat u jaarlijks zult merken op de energierekening. Nog niet overtuigd? Een nieuwe CV ketel is vrijwel even duur als een beginnersmodel van een combiketel! Iets meer betalen is in dit geval echter aan te raden, omdat u op lange termijn veel rendement kunt behalen uit een combiketel. Zo zult u in de eerste jaren steeds een deel van uw investering terugverdienen en op lange termijn enkel winst maken. De loodgieter in Lelystad kan u meer vertellen over de precieze mogelijkheden en werking van een combiketel.

  The post Overstappen op een combiketel? Verstandig! appeared first on .


  0 0
 • 08/26/15--06:12: De leaktracktechniek
 • Stel dat je jarenlang hard hebt gewerkt en hard hebt gespaard. Dan heb je op een gegeven moment een flinke som geld tot je beschikking en wil je iets moois aanschaffen. Je besluit een groot zwembad aan te leggen of beter nog: een vijver met van die mooie, dure koikarpers. Maar al snel kom je tot de conclusie dat er iets aan de hand is. Het waterniveau in de vijver zakt tot bedenkelijke waarden of je hebt het idee dat het zwembad leegloopt. Vervelend, want nu moet je aan de bak om te bepalen waar deze lekkage zit en hoe je die op kunt lossen. Als het geen direct zichtbare leidinglekkage is, heb je over het algemeen een grotere expert nodig dan de loodgieter. Gelukkig werken lekdetectiebedrijven met een aantal technieken die wel goed kunnen helpen bij het traceren van lekkages in zwembaden, vijvers en eventueel ander buitenwater. De leaktracktechniek is er daar één van. Door een stroomdraad over het water te spannen en daar een elektrisch signaal doorheen te sturen, kan via een meetapparaat gezien worden waar in het veld de stroom weglekt. Je weet dan dat er op die plek sprake is van een lekkage. Deze techniek werkt zo wel voor vijvers als voor zwembaden en maakt het mogelijk om snel en eenvoudig lekkages op te sporen. Vraag bij het gespecialiseerde bedrijf gelijk even na of ze het probleem nog datzelfde moment ook voor je op kunnen lossen. Anders moet je daarvoor weer een andere expert bellen en dat is zonde van de tijd.

  The post De leaktracktechniek appeared first on .


  0 0
 • 09/16/15--01:42: Oorzaken van rioolstank
 • Stank heb je in allerlei vormen en maten. Je hebt de luchtjes van bijvoorbeeld eten die een tijdje blijven hangen. In sommige woningen ruik je dagen later nog dat er vis is gegeten. Je hebt ook andere soorten stank, zoals die van schimmelende etenswaren en andersoortige rottingsprocessen. Waar wij ons op willen richten, is echter de stank waar je niet direct een aanwijsbare bron van hebt. De stank waarvoor je even moet zoeken, maar waarbij je wel zeker weet dat er iets aan de hand is en dat je in actie moet komen: de rioolstank. Rioolstank is de karakteristieke lucht van afvoerputjes die niet goed zijn schoongespoeld. Van afvalwater dat gedurende geruime tijd op dezelfde plek blijft staan en daardoor gaat stinken. Van een toilet of iets dat daar in de verte op lijkt. Het stinkt en het heeft vaak verschillende oorzaken. Zo is rioolstank in de badkamer of in het toilet vaak veroorzaakt door het verkeerd plaatsen van de stankafsluiter. Ook kan het zo zijn dat er bij de wasbak iets verkeerd gemonteerd is, waardoor afvalwater niet goed wordt afgevoerd. Andere rioolstank, die je bijvoorbeeld in de woonkamer ruikt en die vrij permanent lijkt, wordt dan weer veroorzaakt door scheurtjes in de afvoerbuizen of andere mankementen aan het riool. Hiervoor, en ook in bovenstaande gevallen, kun je het beste een loodgieter bellen. Die kan je helpen het probleem te verkleinen en gaat met je op zoek naar oplossingen om de stankoverlast terug te brengen naar normale proporties.

  The post Oorzaken van rioolstank appeared first on .


  0 0

  Het woord lekkage zal bij veel mensen nare associaties oproepen. Logisch, want een lekkage zal eigenlijk nooit iets positiefs betekenen. Vaak treedt een lekkage op het moment op dat het totaal niet uit komt. Je wil net op vakantie gaan, het regent dat het giet of je hebt net die nieuwe vloer er in liggen. Toch is een lekkage zo ontstaan en hoeft een lekkage lang niet altijd direct op te vallen. Een lekkage kan prima weken of zelfs maanden achtereen sluimeren en continu een kleine hoeveelheid water weg laten lekken, zodat er op de langere termijn toch een grote hoeveelheid water verdwijnt. Daarom is het belangrijk om in ieder geval na ontdekking van de lekkage of het constateren ervan actie te ondernemen en het lek te laten dichten. Maar hoe spoor je een lekkage eigenlijk op? Hoe spoor ik een lek op? Een  indicatie wordt vaak al gegeven door de aanwezigheid van water. Vind je aan de ene kant van je woning een watervlek, dan is de kans klein dat de lekkage zich totaal aan de andere kant van het huis bevindt. Ook is het praktisch onmogelijk dat de lekkage zich onder het niveau van de watervlekken bevindt. Daarmee kun je dus vaak al een indicatie krijgen van waar het lek zich ongeveer zou moeten bevinden. En als ik het lek niet kan vinden? Mocht je dan alsnog niet in staat zijn het lek te vinden, dan kun je de hulp van moderne technieken inroepen. Zo wordt vaak met behulp van een warmtecamera gezocht naar de oorzaak van waterschade daar de temperatuurverschillen tussen muren die getroffen zijn door een lekkage en de muren die dat niet zijn, vaak fors zijn.

  The post Lekkages en hoe deze te detecteren appeared first on .


  0 0

  CV ketels hebben totaal geen onderhoud nodig. Je koopt eenmalig een CV ketel en na 25 jaar laat je deze vervangen door een andere. In de tussentijd is er niets aan de hand en hoef je geen eurocent te spenderen aan het onnodige onderhoud van de CV ketel. Echt waar? Nee. Ook een CV ketel heeft uiteraard onderhoud nodig. Of beter gezegd: zélfs een CV ketel heeft jaarlijks onderhoud nodig! We brengen wel elk jaar braaf onze auto weg voor een APK keuring omdat dat zogenaamd goed is voor het welzijn van de auto, maar we weigeren massaal om de CV ketel goed te onderhouden. Dat brengt een aantal nadelen met zich mee. Hoger gasverbruik en risico op koolmonoxide Een CV ketel is eigenlijk wel goed te vergelijken met een auto. Wanneer een auto niet goed is afgesteld, verbruikt deze behoorlijk wat benzine, zonder dat het de prestaties ten goede komt. Je auto is dan niet zuinig, iets wat je bij de pomp al snel zult merken. Bij CV ketels is dat enigszins vergelijkbaar. Een niet goed afgestelde CV ketel kan veel meer gas gaan gebruiken dan strikt noodzakelijk is. Hierdoor betaal je fors meer voor de energierekening terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Dat is zonde van het geld! Een andere reden om vooral het onderhoud aan de CV ketel tijdig uit te voeren, is omdat er na verloop van tijd koolmonoxide vrij kan komen bij de verbrandingen in de CV ketel. Die verbrandingen vinden plaats om het water op te verwarmen. Het gas koolmonoxide is erg giftig en wordt door mensen niet opgemerkt. Je wordt er moe van, valt in slaap en wordt nooit meer wakker.

  The post Het belang van het onderhouden van de CV ketel appeared first on .


  0 0
 • 03/16/16--01:35: Cv ketel op zonne-energie
 • Wanneer je je woning op een meer milieuvriendelijke manier wilt verwarmen dan is een cv ketel op zonne-energie een goed idee. Sinds een aantal jaren is het namelijk mogelijk om warm water en de verwarming in huis te gebruiken door middel van zonne-energie. De zon is de meest duurzame en milieuvriendelijke energiebron die er bestaat. Bovendien is de energie die uit zonlicht opgewekt kan worden voor iedereen gratis beschikbaar. Hierdoor draag je niet alleen bij aan een beter milieu met een cv ketel op zonne-energie maar zorg je ook voor een significante besparing op de energierekening. Centrale verwarmingsketels die gebruik maken van zonne-energie zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. Zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen De meest eenvoudige manier om een cv ketel te gebruiken met zonne-energie is door een zonneboiler op het dak te laten installeren. Deze toepassing bestaat uit een zonnecollector, die te vergelijken is met een zonnepaneel, en een boiler waarin water opgewarmd kan worden dat vervolgens weer gebruikt wordt om de centrale verwarming te verhitten. Ook zonnepanelen kunnen voor dit doeleinde gebruikt worden en gelijktijdig ook elektriciteit voor de woning opwekken. Beide toepassingen kunnen tevens gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp die grondwater onder het huis verwarmd met de hitte die opgewekt wordt door het zonlicht. Dit warme grondwater kan vervolgens weer gebruikt worden om de woning op een duurzame en milieuvriendelijke manier te verwarmen.

  The post Cv ketel op zonne-energie appeared first on .


  0 0

  Helaas hebben we allemaal wel eens te maken met een verstopping. Verstoppingen zijn erg vervelend, omdat ze altijd op de momenten komen dat het net niet uitkomt. Bovendien zijn veel verstoppingen lastig te verhelpen en kan het laten langs komen van de loodgieter kostbaar zijn....

  The post Vuilwaterafvoer installatie kan problemen geven appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Bespaar op je stookkosten met goede cv-ketel Door te besparen op je stookkosten kun je op jaarbasis veel geld besparen. De kans is groot dat je nu nog een ouderwetse verwarmingsketel in je huis hebt. Hiermee gaat veel warmte en energie verloren, waar je wel...

  The post Bespaar op je stookkosten met goede cv-ketel appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Veel woningbezitters vinden het afsluiten van de buitenkraan een vervelende klus. Niet alleen zit de afsluiter voor de buitenkraan vaak in de kruipruimte onder uw vloer, ook is het afsluiten van de buitenkraan net iets om te vergeten voor de wintermaanden. Schakel de loodgieter in...

  The post Een buitenkraan laten afsluiten? Schakel loodgieter uit Lelystad in! appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Verstoppingen en lekkages kunnen op verschillende plekken in uw woning ontstaan. Een van deze plekken is de regenpijp buiten uw woning. Waar veel woningbezitters aandacht besteden aan de afvoer van een toilet of douche, wordt de regenpijp vaak vergeten. Tijdens de herfstmaanden stromen bladeren en...

  The post Tip: een bladvanger aanschaffen voor in de regenpijp appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Iedereen heeft wel eens last van een verstopt afvoerputje. Of het nu in de douche is of in de keuken, het vuil dat met het afvoerwater het putje ingezogen wordt kan voor verstoppingen zorgen. Dit is heel vervelend als je net de afwas wilt doen...

  The post Drie milieuvriendelijke manieren om je afvoer te ontstoppen appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  De meeste verstoppingen ontstaan door het doorspoelen van etensresten. De verleiding is groot om bij de afwas de etensresten even onder kraan weg te spoelen, maar dit kan voor grote verstoppingen zorgen. Het is daardoor verstandiger om de borden voor het afwassen schoon te vegen...

  The post Tips van loodgieter voor het voorkomen van verstoppingen appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Wanneer u momenteel hinder ondervindt van een storing in uw cv-ketel, wilt u deze zo snel mogelijk laten verhelpen. Voor het verhelpen van de cv-storing kunt u de hulp van de loodgieters van ons loodgietersbedrijf inschakelen. Soms is het echter mogelijk om de kapotte cv...

  The post Direct uw cv repareren? De loodgieter geeft u tips! appeared first on Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Begin goed voorbereid aan de komende winterperiode door vooraf de nodige voorbereidingen te treffen. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens de wintermaanden te maken krijgt met nare loodgietersproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een storing in de cv-ketel, een verstopping in uw afvoer of een...

  Het bericht Onze loodgieter geeft tips voor de aankomende winter verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.


  0 0

  Een lekkage kan voor een vervelende waterschade aan uw woning zorgen. Denk bijvoorbeeld aan schimmel- en zwamvorming op uw muren. De luchtvochtigheid in uw woning zal eerst verlaagd moeten worden, alvorens u een dergelijke schade kunt herstellen. Dit betekent dat u een lange tijd tegen...

  Het bericht Hoe kunnen lekkages worden verholpen? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.


  0 0

  De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel, vaak een combinatie van een boiler en cv-ketel, wordt er warm water naar de kranen en radiatoren in huis gevoerd. Zonder cv-ketel zou u niet warm kunnen douchen! Evenals dat...

  Het bericht Wat moet ik zelf doen om mijn cv-ketel in topconditie te houden? verscheen eerst op Loodgieter Lelystad.


(Page 1) | 2 | newer